Bag om bønnen: Lær Farm Mountain bedre at kende

Hej alle sammen,

Kalenderen siger december og vi nærmer os enden på et år, der mildest talt har været anderledes. Året har budt på udfordringer men heldigvis også store sejre hos os, men vi er ved at være godt klar til et nyt år, hvor vi forhåbentlig kommer tilbage til normalen. Vi får dog julet en masse på kontoret med juletræer, julelys og spandevis af juleslik.

Vi har besluttet os for at lave en ny serie til bloggen, nemlig "bag om bønnen". Som navnet indikerer, vil vi gerne fortælle jer lidt mere om de mange brands, vi fører. I denne uge sætter vi fokus på et af de første mærker, vi fik ind; nemlig Farm Mountain. Jeg kommer til at fortælle jer lidt om virksomheden, deres produkter og ikke mindst deres filosofi. Jeg håber, at I finder læsningen spændende. 

God læselyst fra Cathrine fra MoccaJoe.

 

Internationale drømme med fodfæste i Randers

Selvom navnet snyder, er Farm Mountain et pæredansk firma, som holder til i Randers, hvor deres risteri er. Det er en virksomhed grundlagt af Lars Bendix og de arbejder ud fra altid at skabe den bedst mulige kvalitet af kaffe. Hverken klimaet eller jorden i Danmark er skabt til, at man kan producere kaffe her og derfor har Farm Mountain gjort det næstbedste. De har skabt et utroligt tæt samarbejde med forskellige kaffefarme rundt omkring i Afrika, så de både breder sig over flere forskellige lande og dermed også kan tilbyde et større udvalg af kaffe. Det betyder, at de arbejder meget tæt sammen med farmerne og er kommet til at lære dem særdeles godt at kende, hvilket skinner igennem i deres produkter. 

Bendix er stolt over Farm Mountain og deres succes og han er altid klar til at gå forrest. Det er dog kaffebønderne der får lov til at være ansigterne udadtil og det giver brandet et personligt touch, som vi især er helt vilde med. Faktisk var det sådan, vi fik øje på dem under en messe. Vores kollega Camilla spottede deres farverige kaffeposer med billeder af alle kaffebønderne og da først Camilla og Lasse (vores kaffeboss) lærte mere om Farm Mountain og deres filosofi, var de solgte. Og det er netop Farm Mountains filosofi, der allerede har fået dem rigtig langt. I kaffebranchen er bæredygtighed på alles læber, men det er ikke så ligetil, at efterkomme ønsket om en grønnere produktion. Der har Farm Mountain dog deres på det rene. Deres virksomheds værdier er baseret på SDG-mål (Sustainable Development Goals), som er en del af FNs MDG-mål (Millennium Development Goals). Dette betyder, at alle deres landmænd skal underskrive FNs Global Compact, da Farm Mountain har brug for, at deres værdier bliver delt og går igen i produktionen.

 

Et tæt samarbejde med lokalsamfundet

Som før nævnt, har Farm Mountain kaffefarme rundt omkring i Afrika og de arbejder med en tro på, at hvis de tager skal de også give. Deres tilstedeværelse i lokalsamfundende må derfor heller ikke undervurderes. De arbejder både på at hjælpe med uddannelse til deres kaffebønders børn, hvad end det er på skolebænken eller i marken. Men de har også tætte samarbejder med lokalsamfundene, hvor de hjælper til selvhjælp. Farm Mountain har sponsoreret et væld af projekter, hvor de lokale får lov til selv at lære at bygge og skabe, så de kan være så selvkørende som muligt. 

Farm Mountains allerførste projekt i et af lokalsamfundene var at installere solpaneler på seks skoler i fire distrikter. Der er ingen generel elektricitet i mange ydreområder, men de lokale elsker stadig at mødes og snakke. Ved at installere solpaneler på de givne skoler, var Farm Mountain med til at sikre et mødested, hvor folk kunne slappe af og hygge sig. Et andet af deres projekter var at reducere fældning af træer ved at lave energieffektive komfurer for dermed at erstatte madlavning over åben ild. De startede derfor et projekt, hvor små udvalgte grupper har lært at lave briketter af biologisk nedbrydeligt affald, herunder kaffebønneskaller, banablade mm. Det brænder ved høj temperatur med lidt røg, hvilket også er med til at reducere udledning af røg. Derudover skaber det også en lukket cirkel i produktionen, hvor Farm Mountains spild også bruges. De ovenstående eksempler viser meget godt, hvordan Farm Mountain hele tiden tænker over deres aftryk og det, de efterlader. Det er en filosofi, som vi hos MoccaJoe er ret vilde med og så sætter vi stor pris på, at de hjælper i deres lokalområder i stedet for bare at sætte aftryk på både områderne og miljøet.

Du kan læse endnu mere om Farm Mountain lige her.

 

Velsmagende kaffe med et unikt touch

Jeg håber, at I er blevet imponeret over Farm Mountains mange spændende projekter og deres måde at føre en virksomhed på. Slutteligt vil jeg rigtig gerne slå et slag for deres spændende produkter, som jeg håber, I har lyst til at udforske. Farm Mountain laver nemlig en masse spændende smage - altid med et unikt touch. De har velsmagende, klassiske espressobønner, men skal du prøve noget nyt, har de også kaffebønner med smag af cremet karamel, finsk lakrids og en blød, rund hasselnød.

Et lille tip herfra: hvis du kværner Mamma's Hazelnut med Cream Caramel får du en helt uimodståelig smag, der leder tankerne hen på kakao- og hasselnødcreme. 

Er du mere til kølige drikke, laver Farm Mountain den nemmeste og lækreste iskaffe og iste. Også her finder du unikke smage såsom Himalayan Chai te og Mint Chocolate iskaffe. Det er altså sikkert at sige, der er noget for enhver smag.

Et lille tip til iskaffen: den kan også drikkes om vinteren i en varm version. I stedet for at tilføje isterninger, kan du opvarme mælken og blande den med iskaffen. Det smager himmelsk med en gavmild klat flødeskum og karamelsirup på toppen. 

Jeg håber, det var spændende læsning og at du lærte noget nyt, som måske har gjort dig lidt mere hooked på Farm Mountain. Hvis du har nogle spørgsmål, kan du altid sende mig en mail til info@moccajoe.dk eller du kan kontakte os på vores sociale medier: Instagram og Facebook. Hav det rigtig godt, til vi skrives.


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.


You may also like

Se alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post