Bag om bønnen: Lær Hario bedre at kende

Bag om bønnen: Hario

Hario er en af kongerne indenfor te -og kaffeverdenen og deres historie spænder så langt tilbage som til 1921, hvor det japanske brand først så dagens lys. Det er et af de mærker, vi har det største udvalg af og også et af de første mærker, vi fik ind og derfor skal vi selvfølgelig kigge nærmere på dem. Vi håber, at I finder læsningen interessant og er klar til at lære mere om én af de helt store giganter indenfor kaffe og te.

 

Fra kemilokalet til køkkenet 

Måske overraskende for nogle, måske ikke for andre; Hario startede i 1921 med at producere produkter, som skulle bruges i kemilokaler. De nu ikoniske designs bærer da også i høj grad stadig præg af at skulle benyttes i kemolokalet og det har blandt andet være med til, at cementere Hario på førstepladsen indenfor te og kaffe, da netop disse designs har gjort dem ekstremt populære. Lige efter opstarten var virksomhedens hovedfokus at producere glasvarer til laboratorier og dette gjorde de eksklusivt frem til 1940’erne, hvor de langsomt begyndte at researche glas og gøre sig til eksperter på området. Herefter fulgte flere år, hvor de arbejdede på deres signatur glas og i 1947, kunne de præsentere de første flasker og kølere samt udvide sortimentet indenfor laboratorieprodukter. I 1949 kunne de for første gang desuden præsentere Hario Glas, som kom til efter mange års research.

 

 

De mange års hårdt arbejde betalte sig af, da Hario i 1951 konstruerede deres første glas smelteovn i Shirakawa, Koto-ku i Tokyo. Det samme sted som de i dag har deres hovedkvarter. Præcis ti år efter, i 1961, kunne de med stolthed modtage kvalifikationen som en JIS certificeret fabrik indenfor kemikalie glasvarer samt glastuber. De installerede året efter branchens første automatiske glastube maskine, som kunne forme og støbe glassene. Deres fremgang på markedet betød, at Hario lige så stille klatrede til tops og allerede i 1964 kunne de fejre endnu en milepæl ved at åbne en søstervirksomhed: Hario Co. Ltd., som påbegyndte research til et ny signaturglas hos den japanske virksomhed: Hario-32 glas. I 70’erne havde Hario travlt med fortsat at udvide produktionen og de åbnede en ny fabrik. I 80’erne gik de nye veje, dog uden at gå væk fra den originale produktion og vision, og begyndte at producere forlygteglas til biler. Deres hårde arbejde fortsatte igennem 80’erne, hvor de modtog flere priser for deres arbejde indenfor det teknologiske og videnskaben.

I 1990’erne fulgte flere store beslutninger, hvor hovedkontorer blev rykket, firmaer sammensmeltede og Hario indgik aftaler med andre virksomheder for at producere glas. I 00’erne fortsatte de med udbygningen af virksomheden og i 2010’erne udbyggede de som aldrig før og gik ind på et væld af markeder. Så det er sikkert at sige, at Hario siden opstarten har arbejdet hårdt for at være den førende på markedet og den japanske virksomhed har ikke stået stille undervejs.

 

Dedikerede til at skabe det bedste produkt

Brandnavnet Hario betyder Kongen af Glas og det japanske brand har virkelig gjort alt for at besætte den titel. De er også lykkedes med det. Igennem tiden har Hario konstant leveret det bedste produkt til markedet og man tør tro på, at kvaliteten er i orden, når man kender deres oprindelse. Deres laboratorieglas blev nemlig skabt med hensigten på, at det skulle bruges og at det skulle være i stand til at klare hårdt arbejde. Derfor tog deres glasformel også så længe at udvikle og de er altid opmærksomme på, om den lever op til de standarder, som det kræves, når deres glas benyttes, uanset til hvilken anledning.

 

 

Det er netop sidstnævnte der har stor vigtighed, for selvom Hario jo blev udviklet til laboratorie produkter, så har baristaer, kaffeentusiaster og tenørder taget produkterne til sig og Hario har udviklet produkter specifikt til dem. Alle produkter har stadig det kendetegnende design, som i første omgang gjorde brandet så populært og de har holdt fast i dette kendetegn – heldigvis for os som er helt vilde med det. De unikke looks er en pynt i både køkkenet og på caféen og hos MoccaJoe vil vi godt gå så vidt som at sammenligne dem med kunststykker. Udover det lækre design, så er kvaliteten også stadig den samme, den går Hario nemlig ikke på kompromis med. Og her, præcist 100 år efter grundlæggelsen af virksomheden, producere de stadig deres produkter på egen fabrik i Japan.

 

Grønt glas

Hario har også deres blik skarpt rettet på fremtiden og de er opmærksomme på den grønne bølge, der har ramt forbrugerne. De er nemlig gået ind i kampen for at deres produktion skal være så grøn som muligt. Derfor produceres deres glas med 100% naturlige mineraler, som gør det betydeligt mere bæredygtigt. Det kan tåle høje temperaturer og syre og kan nemt bruges i mikrobølgeovne, uden at udlede giftstoffer. Derudover bruger de 100% naturligt salt til at fjerne de bobler, der naturligt opstår, når man producerer glas, hvilket betyder, at det altså er glas i sin reneste form, lavet på helt naturlige materialer. Det bliver ikke meget mere bæredygtigt. Derudover er deres glas, som før nævnt, også resistent til at klare mikrobølgeovne uden at udlede miljøskadelige hormoner. Og ligesom vi gør hos MoccaJoe, så genbruger Hario pap i alle forstande. Deres emballage bliver således genbrugt, hvis standen er til det.

  

 

Dog gør Hario også en forskel på deres fabrikker. De har nemlig ingen skorstene, som er med til at bære CO2 ud i atmosfæren og dermed udlede giftstoffer, der er farlige for miljøet. Hario var også så meget på forkant med bæredygtighed, at de fjernede deres skorstene allerede i 1972 og grunden til, at de kan gøre dette, er at de smelter råmaterialer med elektricitet og ikke olie, så der ikke kommer røg eller forurening rundt på fabrikken, som i sidste ende kan skade medarbejderne. Altså, er det tydeligt, at Hario virkelig gerne vil gøre en forskel i miljømæssige henseender og de dedikerer sig til at gøre en forskel, hvor de kan.

 

Vi håber, at du blev lidt klogere på Kongen af Glas og fandt det spændende at læse om Hario. Hvis du er blevet så inspireret, at du selv skal i gang med at brygge te eller kaffe med Harios produkter, kan du se hele udvalget her. Tak fordi du læste med.


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.


You may also like

Se alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post