Dæk bordet med RAW

Historien bag aida

aida er et dansk designhus, som har mere end 60 års erfaring med udstyr til borddækning og bolig. De specialiserer sig især i porcelæn, stentøj og bestik og det er nok de færreste, der kan sige sig fri fra, at have ejet et stykke boligtilbehør fra aida på et eller andet tidspunkt. aida står bag noget af det mest populære spisestel i Danmark og deres design samarbejde med kunstneren Poul Pava blev utroligt populært, grundet de unikke designs. Måske mest kendt er deres Atelier stel, som blev lanceret i 1984 og som i dag, stadig er noget af det bedst solgte stel i hele landet. De følger tidens trends og formår altid at have øje for, hvad forbrugeren vil have, dog aldrig uden at gå på kompromis med deres vision og kærlighed til den gode kvalitet.


Sidstnævnte er nemlig i højsædet hos aida og de skaber produkter, der er skabt til at blive brugt og som kan holde til tidens tand, både designmæssigt og i forhold til forbrug. De har de seneste år indgået endnu flere samarbejder, blandt andet det stilrene, arkitekttegnede stel ENSŌ, som hurtigt er blevet en favorit blandt kunderne. ENSŌ er tegnet af C.F Møllers arkitekter, som er en af Skandinaviens største og mest indflydelsesrige tegnestuer. Senest har aida teamet up med en af Danmarks største, og måske første, influencere; Christiane Schaumburg-Müller og sammen har de skabt RAW.

I dette blogindlæg går vi i dybden med kollektionens designs, tanken bag og hvordan du kan skabe et helt unikt udtryk med de flotte designs. Vi vil også give lidt tips og tricks til, hvordan du passer bedst på produkterne, så du kan få glæde af dem i en lang årrække.

 

Ind i de moderne rækker med Schaumburg-Müller

Christiane Schaumburg-Müller er en dansk influencer, der startede sin karriere som danser og en ret succesfuld én af slagsen. Hun har medvirket i flere musikvideoer fra nogle af de største danske kunstnere og er senere rykket videre til skuespillet og fik sit gennembrug i den store succes; 2900 Happiness. I 2010 medvirkede hun i Live fra Bremen, som kastede en værtsrolle af sig i Vild med Dans, som hun var vært på i to sæsoner. I mellemtiden begyndte hun at arbejde på sit livsstilsbrand ChriChri, som både har en blog, en tv-kanal, et magasin og en stor synlighed på sociale medier. I 2018 kom hun tilbage som vært på Vild med Dans i selskab med Sarah Grünewald.

Sideløbende med værtskaber til forskellige programmer, lægger Schaumburg-Müller også ansigt og navn til forskellige samarbejder. Hendes seneste samarbejde er med aida, hvor de har skabt RAW kollektionen, som vi er stolte over at præsentere her på MoccaJoe. Det er ifølge Schaumburg-Müller en kollektion, der kombinerer det nordiske køkken med 70’er nostalgi og kollektionen er allerede utroligt populær.

 

RAW kollektionen

Som før nævnt, er RAWs design udsprunget af en unik designfilosofi, der kombinerer det klassiske, kolde nordiske med de sjove farver og former fra 70’erne. Dette kan især ses i valget af materiale, som er tungt fokuseret på stentøj, men som også tæller glas, plast og skind. Der er kræset for detaljerne, men designet holdes relativt simpelt, da det er skabt til at kunne holde tidens trends og tand. Kollektionen spænder vidt og har alle de nødvendigheder, man har brug for i køkkenet.

Hos MoccaJoe har vi samlet nogle af vores favoritter, som især passer godt ind i baristaens køkken. Dette tæller blandt andet krus, termokopper, termoflasker og coasters, så du kan holde overfladerne fri for vandmærker. Det er produkter, der skal og kan bruges ofte og derfor vil vi også gerne slå et ekstra slag for det flotte stentøj. De seneste år har vi også set, at stentøj har gjort comeback og det forstår vi virkelig godt. Det er et hærdet materiale, der kan holde til utroligt meget. Det er tungt, uden at være for meget og så synes vi, at det har et helt unikt og fedt design udtryk.

 

 

Skab et unikt udtryk med RAW

Netop det unikke, kan vi også rigtig godt lide. Med RAW kan man nemlig nemt gøre det til sit eget. Kollektionen har et tydeligt design udtryk og de mange farver er skabt til, at man hurtigt kan samle et sæt, der passer sammen. Dog kan man også med fordel mikse og matche de forskellige farver og skabe et unikt stel, som ingen andre har. Hvis du ikke er bange for et anderledes udtryk, kan du også med fordel mikse RAWs stentøj med glastallerkener og rå skærebrætter. På den måde kan du hurtigt skabe dit helt eget udtryk, som ingen kan efterligne. 

Hos MoccaJoe kan vi også rigtig godt lide bolig tilbehør. Vi har et stort udvalg af krus og kopper, da vi mener, at det er uundværligt for kaffeelskeren. Har vi ikke alle et yndlingskrus, vi per automatik udvælger? Og selvom det klassiske logokrus, man har hvervet til et møde for langt tid siden, altså kan noget, så synes vi også, der skal lidt ekstra luksus til engang imellem og der vil vi vælge RAW.

Men stentøj holder ikke sig selv, det skal plejes, så det kan holde til brug over årene. Tag ikke fejl, stentøj er utrolig robust og kan holde til meget, men for at bevare funktionalitet og design anbefaler vi alligevel, at du giver det lidt ekstra pleje. Stentøj brændes ved høje temperaturer og jo højere temperatur, desto større styrke. Alt stentøj fra RAW er brændt ved over 1200° og kan som udgangspunkt tåle både opvaskemaskine, mikrobølgeovn og fryser. Bare sørg for, at det ikke udsættes for alt for store temperaturforskelle, da dette kan få det til at revne og gå i stykker. Det skal derfor varmes forsigtigt op og køles langsomt ned. Derfor skal almindeligt stentøj aldrig sættes ind i en forvarmet ovn. Undgå også at sætte brandvarmt stentøj direkte ned på en kold bordplade. Stentøj kan godt få brugsspor i form af små ridser og afsmitning fra eksempelvis bestik, men dette kan som regel fjernes med wienerkalk.

 

Coasterne lavet af skind er en blanding af genanvendt kernelæder og naturgummi. Fjern derfor spildte madvarer og væsker omgående og gør dem altid rent efter brug. De må ikke komme i opvaskemaskinen og hold dem helst ude af sollys. Lad dem også helst ligge fladt, så de ikke bliver deforme. Det kan ikke undgås, at skindet vil få revner, men det er også et ”levende” materiale, så dette er helt normalt. Plej det gerne med en fed læderbalsam en gang halvårligt og lad det tørre ordentlig. På denne måde kan du opretholde en del af skindets glans.

Vi håber, at du fik nogle gode råd med her og ikke mindst føler dig inspireret til at dække bordet op med RAW. Du kan se hele kollektionen lige her.


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.


You may also like

Se alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post