Få inspiration til lækre drinks med Cool-Coffee

Cool-Coffee er en nyt, dansk brand der har sat sig for at gøre shots luksuriøse. Den velsmagende drik er lavet på coldbrew kaffe blandet op med vodka og afsluttet med syndige noter af vanilje og karamel. Det lyder umiddelbart som likør, men Cool-Coffee indeholder så lav en sukkerprocent, at de ikke må klassificere sig som dette. Den velsmagende drik mangler dog intet, hvis du spørger os. Smagen af rammer dig ved første sip og herefter følger de bløde noter af vanilje og karamel. Det er en velafrundet smag, der slutteligt giver en dejlig, varm følelse. Man kan smage kærligheden, der er lagt i produktet. 

Cool-Coffee er lavet til, at man kan drikke det som det er – dog anbefaler vi, at det er rigtig godt afkølet. Du kan dog også prøve dig frem med spændende drinks. Cool-Coffee har gjort forarbejdet og udviklet spændende nyfortolkninger af de drinks, vi kender og elsker. Heriblandt finder du også spændende nye drinks, der er skabt til at fremhæve den lækre smag af kaffe. Læs med og find opskriften på din næste favorit drink. 

Cool White Shot

Denne nyfortolkning af den klassiske White Russian er lige noget for dig, der bare nyder smagen af kaffe. Kan både drikkes som shot eller godt shaket som drink.

6 cl Cool-Coffee

6 cl sødmælk

Cool tip: Tilsæt Farm Mountain iskaffe i stedet for sødmælk. Prøv eventuelt Dark Chocolate varianten for en syndig smagsoplevelse.

Blandes godt sammen og serveres iskoldt i et shotglas. Garnér gerne med espressobønner.

 

Cool Espresso 

Den klassiske Espresso Martini er ikke til at stå for, men denne har et cool twist, vi ikke kan få nok af.

3 cl Cool-Coffee

3 cl vodka

6 cl afkølet espresso

(+2 dråber chokolade bitter) 

Cool tip: Du kan delvis erstatte noget af vodkaen med mere Cool-Coffee.

Ryst alle ingredienser sammen med is og si herefter indholdet over i et Martini glas. Pynt gerne med kaffebønner.

 

Cool Sour

Man kan lokkes til at tro, at Cool-Coffee kun skal mikses med kafferelaterede smage, men det kunne ikke være længere fra sandheden. Den bløde smag af kaffe passer utrolig godt til et væld af friske og søde drikke, som man ikke må snyde sig selv for at prøve.

4 cl Cool-Coffee

2,5 cl rom

3,5 cl lemon juice

1,5 cl sukkersirup

(+3 dråber chokolade bitter)

Cool tip: Brug æggehvide til at danne skum på toppen. Her skal du dry-shake for at opnå det bedste resultat. 

Ryst ingredienserne med is og si drikken over i et glas fyldt med isterninger. Pynt med en skrive sukkerbrændt citron. Smagen af rom og kaffe komplimenterer hinanden utroligt godt.

 

Cool Passion

Denne drik er lige noget kaffeelskeren med en sød tand. Nyd smagen af frisk frugt, der rammer smagsløgene som det allerførste. Der kommer en blød eftersmag af Cool-Coffee, som skaber den helt rigtige balance i denne drink.

2,5 cl Cool-Coffee

2 cl vodka, 2 cl Galiano

2 cl passions puré

4 cl appelsinjuice

1,5 cl sukkersirup

Cool tip: Passionspuréen er den bærende ingrediens, som skaber drinken. Sørg for at vælge den helt rette, naturlige puré med masser af smag.

Ingredienserne rystes sammen med is og serveres i et stort glas over knust is. Pynt med en appelsinskræl og nyd i godt selskab.

  

Cool Cold Shot 

Hos Cool-Coffee er shot ikke et fyord, som det er for andre. Faktisk vil de gerne udbrede præcis hvor lækker et shot kan være. Dette er en nyfortolkning af det klassiske Galiano Hot Shot – i en velsmagende, iskold version.

1 cl Galiano

2,5 cl Cool-Coffee

Omrystet fløde

Cool tip: Fungerer også uden Galiano

Hæld Galiano i et shot glas og top med Cool-Coffee og slutteligt fløde.

 

Cool Eastside

Denne drink er til alle, der ikke kan stå for en frisk og frugtig smagsoplevelse. Smagen af kaffe afbalancerer drikken og giver den mest fantastiske eftersmag. 

Lime Muddle

3,5 cl Cool-Coffee

2,5 cl Tequila

1 cl vaniljesirup

6 cl ginger-ale 

Cool tip: Ved at muddle limebådene med sukker, trækker man både saften fra kødet og olierne fra skrællen og det giver det mest velsmagende resultat.

Når bådene er muddlet lægges de i glasset og fyldes med isterninger. Ryst de resterende ingredienser med is og si drinken over i glasset.

 

Cool Island

Denne drink er inspireret af den klassiske Boston Ice Tea cocktail, men kommer med et cool twist. Her er det vigtigt, at der bruges tranebærjuice, da kombinationen af kaffe og tranebær skaber den perfekte balance. Du vil ikke gå glip af denne smagsoplevelse!

2,5 cl Cool-Coffee

1,5 cl vodka, 1,5 cl rom, 1,5 cl gin, 1,5 cl Triple Sec

2,5 cl lemon juice

1,5 cl sukkersirup

6 cl tranebærjuice 

Cool tip: Fungerer også som en punch

Start med at hælde tranebærjuicen over I et stort glas fyldt med isterninger. Ryst herefter de resterende ingredienser med is og si drinken oveni glasset. Garnér med en sukkerbrændt appelsinskive.

 

Cool Juice

Denne drink er uimodståelig, hvis du er vild med tropiske smagsnoter. Blandingen af kokos, ananas og kaffe skaber den helt rette smagsbalance.

3 cl Cool-Coffee

3 cl rom

2 cl kokos sirup

5 cl ananasjuice, 2 cl limejuice

Cool tip: Brug gerne en mørk rom og saften fra en friskpresset lime. Så smager det lige en tand bedre. 

Ryst alle ingredienser med is og si indholdet over i et stort glas med en gavmild mængde knust is. De friske frugter går perfekt med kaffen.

 

Fra Viborg med kærlighed

Cool-Coffee er forholdsvis ny på markedet og idéen bag det velsmagende shot kom, da manden bag, Marco Würgler, indså at der var en mangel på kaffebaserede shots. Derfor satte han sig for at udvikle et shot til alle kaffeelskere derude. Würgler er selv kæmpe kaffeentusiast og vidste fra starten af, at basen skulle være cold brew coffee, altså koldbrygget kaffe. Eventyret startede hjemme i forældrenes køkken i Viborg, med Marcos forældre som smagsdommere. Det tog vel over femten forskellige opskrifter, før de nåede frem til det, der blev grundstenen til det Cool-Coffee, vi kender. 

Da først der var styr på smagen, begyndte kampen for at finde en leverandør. Cool-Coffee startede stille ud og det var ikke så nemt at finde nogen, der kunne producere kaffebaserede shots. Grundet sin stærke farve, sviner kaffe mere og Würgler oplevede også at mængden af det, de skulle have produceret, var mindre end hvad mange kunne være behjælpelige med. I sidste ende fandt Cool-Coffee dog deres producent på Nexø på Bornholm. Cool-Coffee er 100% Made in Denmark og det er vi ret vilde med hos MoccaJoe.

Hvis du ønsker at læse mere om historien bag Cool-Coffee, kan du gøre det her.

 

Vi håber, at du har fået inspiration til næste gang, du vil prøve dig frem med lækre drinks. Hvis du har nogle forslag til, hvordan man kan bruge Cool-Coffee er kommentarfeltet altid åbent på vores Instagram og Facebook

Slutteligt vil vi gerne minde om, at Cool-Coffee har en alkoholprocent på 19 og den skal nydes ansvarligt. Bør ikke nydes af unge under 18 år. 

Tak fordi du læste med.


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.


You may also like

Se alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post