0 produkter
Beklager, der er ingen produkter i denne kollektion
Lær Bolsjehuset at kende
Bolsjehuset er en dansk virksomhed med Lonnie i spidsen. Virksomheden startede, da hun så et hul i markedet og besluttede sig for at give kunderne, hvad de efterspurgte. Bolsjehuset startede som en lille specialforretning i Albertslund, hvorfra de sælger alle deres råvarer og remedier. Sidenhen har de dog taget deres forretning online med en hjemmeside, hvor folk også kan købe alt til bolsjer. Det er en virksomhed, der arbejder hårdt for, at alle skal kunne tilegne sig viden til at lave lækre, velsmagende bolsjer og de fleste tips kommer faktisk fra Lonnie selv. Hun startede med at bygge erfaringen op med hjælp fra gamle bolsjekogebøger, men erfaringen er også vokset med hjælp fra kunder og venner. Det er en hyggelig, lille virksomhed, der når ud til hele landet med deres ekspertise, men de har aldrig for travlt til en god snak om bolsjekogning.
Bolsjehuset gør meget ud af, at deres produkter skal have en fair pris, så der vil være prisforskelle på enkelte aromaer. Dette betyder dog ikke, at kvaliteten ikke er den samme. Her er der nemlig kræset for produkterne og der bliver brugt gode råvarer. Lonnie har hele 14 års erfaring som bolsjekoger, så hun har prøvet lidt af hvert indenfor den verden. Hendes erfaring er også en stor grund til, at vi er stolte over at kunne præsentere Bolsjehuset her hos MoccaJoe. Hvis du er ny indenfor bolsjekogning, så læs med og find en opskrift. Og hvis du kender din vej omkring bolsjerne, så håber vi, at du kan få lidt inspiration til nye smage. God læselyst.
Kom godt i gang med at lave bolsjer
Uanset hvilken type bolsjer, du vil lave, er grundopskriften den samme og ser således ud:
1 ½ dl vand
5 dl sukker
1 ½ dl druesukker eller glukose
Til at lave grundmassen er det vigtigt, at du har decilitermål, gryde (dog ikke i aluminium) samt et termometer, da massens temperatur er afgørende for slutresultatet. Når du skal i gang med at lave bolsjerne, anbefaler vi, at du har alle ting klar fra start, så det er nemt for dig undervejs.
Sådan laves massen
Start med at smøre dit bolsjevæv med noget madolie, gerne et tyndt lag og sørg for at olien ikke har smag, såsom oliven. Brug eventuelt en rapsolie. Hernæst blander du ingredienserne godt sammen og sætter det over for fuldt blus og gerne med låg de første fem minutter. Husk at sætte termometeret i. Når massen når 140 grader, skal den røres i med termometeret for at fordele varmen. Ved 162 grader tager du termometeret og hælder forsigtigt massen ud på bolsjevævet. Brug gerne handsker til denne proces, da massen er utrolig varm.
Tilsætning af farve og aroma
Når massen er spredt ud, kan du tilføje farve, hvis du ønsker dette. Tilsæt også aromaen, eksempelvis jordbær, og rør godt rundt, gerne med skrabere. Når massen er godt rørt sammen, skal den æltes og her anbefaler Lonnie, at du bruger selve bolsjevævet til at arbejde med. Hvis du ælter med bolsjevævet, skal det blot føres ind over massen og køres rundt, mens det lige så stille opnår en koldere temperatur. Mens massen stagen er varm og formelig, hives der små stykker af, som enkeltvis rulles til pølser, dette giver en trekantet form på bolsjerne og sørger for, at temperaturen ikke falder for hurtigt. Hvis du hiver alle stykker af samtidigt, risikerer du, at massen mister den varme temperatur, den skal have for at formes. Tag et enkelt stykke ad gangen og begynd at klippe dem. Vær opmærksom på at lade dem køle af med god afstand, så de ikke klumper sammen. Dette vil gøre det svært at adskille dem, når de er kolde.
Bolsjer med flere smage
Dette er en simpel guide til dig, der er helt ny i faget. Når du begynder at få mere øvelse, kan du med fordel prøve at mikse smage og lave bolsjer med striber. Hvis man ønsker et bolsje med eksempelvis kaffe og vanilje smag, kan dette opnås ved at lave to masser med hver sin smag og så rulle den ene masse ind i den anden til en stor pølse, som skal rulles ud til en helt smal en. Når du har den ønskede størrelse, er det bare at klippe eller hakke bolsjerne til den ønskede størrelse.
Stribede bolsjer
Ønsker du at prøve kræfter med stribede bolsjer, er det samme princip, som dem med flere smage. Her skal der forberedes to masser i hver deres farve, eksempelvis rød og hvid. Når masserne er klar, skal den dominerende farve, eksempelvis rød, ”snøres” ind i den hvide. Dette er forholdsvis nemt og kræver blot, at man hiver små pølser af den hvide masse. Disse pølser rulles tynde og sættes derefter på den røde masse en ad gangen. Der skal cirka 3-4 striber på den røde masse i alt. Start med en ad gangen og når den er sat på, rulles den lige ind i massen, så den ikke ryger af. Når alle striber er sat på, kan massen rulles tynd til den ønskede størrelse. Herefter skal bolsjerne klippes eller hakkes til den ønskede form og efter afkøling har du flotte, stribede bolsjer.
En verden af spændende smage
Bolsjehuset har et spændende sortiment af masser af smage, både nye og de klassiske, som vi kender og elsker. Hvis du er vild med frugtige smage, har de alle de klassiske såsom æble, jordbær og vindrue. Har du lyst til lidt mere unik frugt, kan du finde varianter som granatæble, maracuja og havtorn. Havtorn smager rigtig godt med lakrids og kan med fordel mikses, hvis du ønsker et bolsje med flere smage.
Bolsjehuset har også et væld af lækre lakridsaromaer, som er lige noget for dig, der ikke kan få nok af det sorte slik. Skal du prøve noget lidt anderledes kan du også popcorn, kaffe eller mojito aroma. Mulighederne er mange, så du nemt kan skabe et bolsje lige efter din smag. Vi håber, at du finder udvalget rigtig spændende og kommer godt i gang med at lave lækre, velsmagende bolsjer. God fornøjelse.