Iskaffe

    Filtrer efter
      0 produkter

      Iskaffe

      Vi danskere drikker i gennemsnit fire kopper kaffe om dagen. Vi er i top tre over de mest kaffedrikkende nationer i verden. Der bliver altså hældt masser af kaffe ned hver eneste dag i de fleste danske hjem. Mens man aldrig kan blive træt af den skønne smag af lækker kvalitetskaffe, kan man med fordel variere lidt i de forskellige kaffedrikke for at prøve noget nyt og forkæle sine smagsløg. Der findes mange lækre, varme kaffetyper som espresso, caffé latte, americano eller den mere traditionelle filterkaffe. Men der findes også den velsmagende iskaffe, som bestemt er et forsøg værd.

      Iskaffe kan være almindelig kaffe serveret nedkølet ved at hælde is, mælk eller begge dele over. Men iskaffe kan også være koldbrygget kaffe serveret med mælk. Iskaffen findes selvfølgelig rundt omkring på landets caféer, men det kan blive en dyr oplevelse at skulle købe iskaffer på caféer på daglig basis. Så hvis du er træt af at købe færdiglavede iskaffer på køl i diverse supermarkeder? Ønsker du at kunne lave din egen iskaffe, der kan måle sig med dem, der serveres på caféer? Så kig i vores sortiment af kvalitetskaffer og send den sædvanlige to-go kaffe til tælling med disse varianter.

      Nyd et iskoldt mokkafix i bagende solskin

      For mange mennesker kan dampende varm kaffe næsten virke uoverskueligt at drikke i varme sommermåneder. Derfor vælger mange den noget køligere og mere forfriskende udgave af den traditionelle kaffe i på varme dage – nemlig iskaffen. Men den er ikke kun beregnet til sommervejret. Når først man har prøvet en lækker iskaffe henover sommeren, vil mange pludseligt drikke det igen og igen, og så fungerer den jo også fint i de koldere måneder. God smag hører ingen bestemt årstid til, og dét er netop, hvad du får med iskaffe – god smag.

      Selv om iskaffen kan drikkes på alle tider af året, kan den være et hit om sommeren til at blive kølet ned. Nyd den skønne smag og lad kropstemperaturen nærme sig noget menneskeligt igen. Der findes næsten intet bedre end en forfriskende læskedrik på en varm sommerdag. Det skal allerhelst indtages i en havestol med benene oppe under en parasol eller med solen bagende ned i ansigtet. Her kan et iskoldt mokkafix virkeligt fuldende den fantastiske følelse af sommer.

      Bryg iskaffen med et skud espresso

      Der findes mange forskellige måder at brygge en lækker iskaffe på. I princippet er det kun fantasien, der sætter grænser. Om du brygger en kop espresso og bruger denne som base eller brygger kaffen i et filter, er helt op til dig og dit humør på dagen. Hvis du ønsker en lidt lettere, men bestemt ikke mindre lækker, løsning, så anbefaler vi at prøve én af de lækre varianter af iskaffe, som vi har i sortiment. Alle mennesker har forskellige smagspræferencer, og derfor er der noget for enhver smag. Fra mærket Farm Mountain finder du ICED espresso Original Sweet, ICED espresso Dark Chocolate eller ICED espresso Cream Caramel, hvor du får espressoshots med tilsat smag fra mærkets hjemmelavede sirup. Dermed skal du blot tilføje isterninger og mælk, og du har dig en uimodståelig iskaffe, som aldrig bliver kedelig at drikke.

      Det danske brand Nicolas Vahé har lavet den velsmagende Caramel Cream iskaffe med seks velsmagende portioner af espresso. Iskaffen har tilsat smag af karamel, og med lidt knust is og mælk i er du sikret en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Ønsker du ekstra sødme og en helt uforglemmelig smagsoplevelse, anbefaler vi at tilsætte én af de lækre kaffesirupper fra samme mærke, så du kan variere i smagen fra gang til gang. Prøv det først og tak os bagefter.

      Lav din egen iskaffe

      Du behøver dog ikke altid at bruge den samme slags espressoshot på flaske til din iskaffe. Det er nemlig også nemt at lave selv. Hvis du har en espressomaskine eller kapselmaskine med espressokapsler, kan dette danne basen for din kaffe. Herefter kan du selv tilsætte den ønskede smag, og blandt smagsgivere kan nævnes følgende:

      • Sirup
      • Brun farin
      • Sukker
      • Rørsukker
      • Kokossukker
      • Vaniljepulver

      Iskaffe er utrolig let at lave, og det er let at justere i sødme, så du kan tilfredsstille den søde tand. Vi anbefaler at komme mælk i dit espressoshot til iskaffen, og jo federe mælk du bruger, des bedre smag og mere sødme får du til kaffen. Ved at tilføje lidt kondenseret mælk eller flødeis, kan du opnå en endnu sødere smag, som du sent vil glemme. Den ultimative kaffeoplevelse får du ved at skumme mælken med en mælkeskummer, som kan skumme mælken uden at varme mælken op. Her kan du opleve en helt anden og utrolig uimodståelig konsistens.

      Gode tips til brygning

      Der findes masser af gode tips og tricks til at brygge den perfekte iskaffe. Men der findes næsten lige så mange holdninger til, hvordan iskaffen smager bedst. Der er så mange holdninger, at det nok er bedst at blive enige om, at iskaffe er utrolig lækkert, og at den kan varieres i det uendelige til masser af forskellige smagskombinationer, der alle er lækre. Mange vælger at brygge kaffen stærkere til en iskaffe, så smagen af kaffe stadig er til stede, når kaffen blandes med mælk og/eller is. Derfor vælger mange at brygge en kop espresso og bruge denne som base. Brygges kaffen varmt, anbefales det at tilføje sukker under brygningen. Er iskaffen i stedet færdig, anbefaler vi at bruge sirup til at forsøde smagen. Det handler om at finde balancen mellem det søde og bitre i iskaffen.

      Ved at blende ingredienserne får du en cremet og skummet konsistens, du sent vil glemme. Du kan dog også skabe en lækker konsistens og skøn smag ved at tilføje en kugle is og dermed forvandle kaffen til en velsmagende dessert. Det ultimative trick til at skabe en skøn iskaffe er at lave isterninger af kaffe, du har til overs i stedet for at smide kaffen ud. Dermed undgår du en vandet smag i iskaffen, som du kan risikere, når isterningerne af vand smelter på varme sommerdage. Er du ekstra eksperimenterende, anbefaler vi at fylde isterningebakkerne halvt op med kaffe og fryse dette. Dagen efter kan du toppe isterningebakkerne med mælk og fryse, så du får isterninger lavet halvt af kaffe og halvt af mælk. Så bliver det næsten ikke bedre. 

      Tøv ikke med at kontakte os

      Vi sidder her for at hjælpe dig. Hvad enten det handler om at finde den perfekte variant af iskaffe til dig, eller det handler om at finde ud af, hvilken kaffesirup du skal toppe iskaffen med, så er vi klar til at hjælpe dig. Vi kan kontaktes på vores online chat samt på mailen info@moccajoe.dk eller telefon 7199 3837. Vi elsker at snakke om kaffe.