Kaffe har altid været vigtigt. Både som drik og som samlingspunkt. For uanset, om man drikker kaffe eller ej, kan man mødes over ”en kop kaffe” med sine venner, for at have en hyggelig stund. Siden 2000 er vi havnet i den såkaldte Third Wave i forhold til kaffe. Det handler lige så meget om, hvor kaffen kommer fra, og hvordan den er produceret, som hvordan den smager. Desuden er det blevet in at nørde kaffe, så man kan lave den perfekte kop kaffe, hver gang.
Det større fokus på og interesse for kaffe, betyder også at der er et væld af forskellige typer kaffe at vælge imellem og forskellige måder at lave kaffe på. For dig, der elsker kaffe, så er det kun en god nyhed. Kaffe har aldrig været mere alsidig, og det er blot med at finde den type, der passer bedst til dig.
Man kan få utroligt mange slags kaffe drikke i dag, og der er kommet status i at interessere sig for, hvordan man laver sin morgenkaffe. Og det er så fedt! For kaffe er lidt ligesom olie – det sorte guld. Med interessen for at lave kaffe på mange måder, er man også vendt tilbage til rødderne. I dag er det blevet god stil at lave kaffe, som vores oldemødre lavede det med kaffetragt og kogende vand direkte i kaffekanden. I dag hedder det bare noget så smart som ”pour over”-kaffe. Eller på dansk dryp-kaffe.
Kedlen
Hvis du skal lave en perfekt kande pour over kaffe, er der nogle ting, du skal tage højde for. For det første skal du sørge for at have udstyret i orden. En god kaffekande, en god tragt med gode filtre, en god kaffe målt præcist af og sidst men ikke mindst en god kedel. Alle disse ting kan du naturligvis finde her på siden.
Vores udvalg af kedler spænder over mærker som Hario og Fellow. Vi har kedler til forskellige varmekilder, eksempelvis almindeligt komfur, gas og induktion. Vi har også elkedler, hvis du er mere til det. Fælles for vores kedler er, at de har svanehals hældetud og et godt håndtag til at gøre det lettere at hælde kanden og samtidig passe på håndleddet. Svanehalsen er ikke bare smuk, den har også et formål.
Når du laver pour over kaffe, er det vigtigt, hvordan vandet bliver hældt over bønnerne, så du får det optimale ud af dine bønner. Derfor er det en god ide med svanehalsen, da den lader dig styre og kontrollere flowet af vand fra kanden. På den måde kan du let lave de cirkelbevægelser, der skal til for at få dækket bønnerne ensartet i kaffetragten. Samtidig kan du derfor også bedre styre, hvor lang tid det tager for dig at hælde vandet igennem tragten.
Udvalget
Vi har kedler, hvor du kan sætte et termometer ned gennem låget, og vi har kedler med termometer i låget. Det er smart, så du altid har styr på, hvor varmt dit vand er. Der er forskellige meninger om sagen, men som udgangspunkt får du kaffens bedste sider frem ved at bruge vand er er mellem 92 og 96 grader varmt. Det kan du styre på termometrene på kedlerne. Der er dog også dem, der siger, at når du laver pour over kaffe, så køler vandet tilstrækkeligt, når du hælder det fra kedlen til, at du godt kan koge dit vand inden du hælder det over din kaffe. Igen er det nok et sted, hvor du selv må finde ud af, hvad din egen dybde er. Hvad passer til den kaffe, du godt kan lide at drikke? Og så lave den præcis sådan. Når du har perfektioneret din egen kaffe, er det tid til at begynde at eksperimentere med din families yndlingskaffe.
Vores kedler er alle smukke at have stående fremme, hvis du har et køkken og en personlighed, der indbyder til at have dit smukke køkkengrej stående, så andre kan se det. På den måde er de både praktiske og smukke.