Filtrer efter
      1 produkt

      1 produkt


      Hvis du godt kan lide kaffe og rigtig gerne vil smage hele kaffen, altså kaffesmagen med alt hvad det indebærer af æteriske olier og fedtstoffer, så skal du lave din kaffe på en stempelkande. Det kaldes også at lave kaffe med en French Press. Hos MoccaJoe.dk har vi et fint udvalg af stempelkander, så du kan komme i gang med at lave din yndlingskaffe. Mange kaffeentusiaster vil faktisk mene, at det er kaffe lavet på en stempelkande, der er den rigtige, ægte kaffe, fordi du her får al kaffens smag. Metalsien holder intet tilbage ligesom et papirfilter kan gøre. Lad det være en smagssag, hvad der er den bedste kop kaffe, men læs med her, hvis du vil vide mere om, hvordan du laver den perfekte kop stempelkandekaffe. 

      Kaffe på en stempelkande

      Når du laver kaffe på en French Press, altså en stempelkande, så er der nogle ting, du skal huske for at få den perfekte kop kaffe. For det første skal du have en lækker kande med et godt stempel. Man kan få et utal af varianter i mange smukke designs. Du skal overveje, om du er til en enkeltglas stempelkande, eller om du er mere til en termo-stempelkande. Det har lidt at sige i forhold til, hvor varmt vandet skal være, før du hælder det over bønnerne. 

      Hvis du har en termo-stempelkande, skal du lade vandet køle lidt af, inden du hælder det over bønnerne, mens du med en enkeltglas stempelkande sagtens kan hælde vandet over, mens det er kogende varmt. Det køler nemlig hurtigt af i stempelkanden, når der ikke er termosider. 

      Kaffebønnerne

      Nu har du altså en kande, og du ved, hvor varmt vandet ca. skal være. Så skal du have fat i de kaffebønner, du skal bruge. Her skal du huske, at når du laver kaffe på en stempelkande, kommer den til at smage af meget mere, end hvis du laver eksempelvis filterkaffe. Filteret holder mange af de æteriske olier og fedtstoffer tilbage, så de ikke kommer med i koppen. I stempelkanden, får du det hele med, og derfor vil din kaffe også smage af mere. Så når du vælger bønner, skal du lige overveje, hvor kraftig en kaffe du er til. Måske skal du vælge bønner, der er lidt mildere, end du plejer. 

      Og så skal bønnerne kværnes. Du skal sørge for at kværne bønnerne groft og ensartet. Fordi de kommer til at stå i blød i kanden i stedet for at vandet bliver presset igennem dem, er det godt med en grov grums. Ikke alt for grov, der skal jo stadig være overflade, som vandet kan trække smag ud af. Når du laver kaffe på en stempelkande, vil du opleve, at der kommer små bitte stykker gaffegrums med i koppen. Og det er faktisk meningen. På den måde får du nemlig mere af det, der giver den fyldige kaffesmag, der er så karakteristisk for kaffe på en French Press. God fornøjelse med det og rigtig velbekomme.