Prøv Cold Brew kaffe

Cold Brew - Fantastisk og tiden værd 

DU SKAL BRUGE FØLGENDE
· Et stort målebæger 
· En filtron kaffebrygger 
· Et stort kaffefilter 
· 2 liter vand 
· 450 gram kaffebønner 
· Køkkenvægt 
· En god ven til at hjælpe 
 
 
Brygningstid: 2-2½ minutter 
 
 

Baggrund 

Hvis du har et stort planlæggerhjerte, er både surprisefester og campingture helt sikkert en favorit hos dig. Har du samtidig en forkærlighed for kaffe, så burde du prøve en velsmagende cold brew kaffe. Denne kræver nemlig også en smule planlægning og forberedelse. Gør du det rigtigt, kan kaffen blive det helt store hit til din næste sociale begivenhed. 
Vi vil her gennemgå den mest pålidelige metode til at brygge en velsmagende cold brew kaffe. Metoden kaldes Filtron og er, efter vores mening, også den bedste metode i forhold til at opnå den perfekte smag. Sæt dit stopur til 12 timers nedtælling. Du vil blive belønnet med en fantastisk bryg af dejlig kold kaffe. 
 
 

Fremgangsmåde 

Trin 1: 

Udmål 2.000 gram vand (2 liter). 
 
 

Trin 2: 

Sæt gummiproppen i hullet i bunden på Filtron beholderen. 
 
 

Trin 3: 

Væd uldfiltret fra Filtron beholderens bund og placer den i bunden i den cirkulære rille. Vær helt sikker på at uldfiltret sidder korrekt. Gør den ikke det, kan du risikere, at udtrækningen af aromaer fra kaffen bliver irregulær. 
 
 

Trin 4: 

Fold dit kaffefilter ud og placer det i beholderen. Den vil sidde lidt løst til start, så du kan med fordel justere den eller folde den, til den sidder korrekt. 
 
 

Trin 5: 

Nu skal du veje 450 gram kaffebønner op. 
 
 

Trin 6: 

Mal kaffen fint og kom det i en skål af rustfrit stål, keramik, porcelæn, glas eller køkkengrej med en emalje. Hold dig fra at bruge en skål af aluminium, støbejern eller kobber. 
 
 

Trin 7: 

Hæl din kaffe i din Filtron beholder. Ryst den en smule så kaffen fordeler sig ligeligt. Dette har en påvirkning på smagen, når kaffen er i kontakt med vand. 
 
 

Trin 8: 

Hæld vandet roligt ud over din malede kaffe. Vi anbefaler at hælde vandet over kaffen i cirkler startende fra midten, så al kaffepulver kommer i kontakt med vandet. 
 
 

Trin 9: 

Sørg for at al kaffen er dækket af vand. Er den ikke, kan du med fordel skubbe pulveret under vand med en smørkniv eller flad pind. 
 
 

Trin 10: 

Placer plastikpladen med hullerne fra Filtron beholderen oven på kaffefilteret. Kom derefter plastiklåget over beholderen og lad kaffen trække i 12 timer. 
 
 

Trin 11: 

Til dette punkt har du brug for en god ven, der kan give dig en ekstra hånd. Placer Filtron beholderen oven på en karaffel. Herefter trækkes gummiproppen hurtigt ud. Kaffen begynder typisk efter et par sekunder at sive ud gennem bunden på beholderen. Lad al kaffen sive ud af beholderen. 
 
 

Trin 12: 

Server den kolde kaffe et glas med is. Vi anbefaler at toppe med en lækker kaffesirup for lidt ekstra sødme. 
 
 
Til denne fremgangsmåde har vi brugt en Filtron kaffebrygger som eksempel. Der findes et væld af kaffebryggere til Cold Brews på markedet, men princippet er det samme. De vigtigste hovedpunkter, når du skal brygge en lækker koldbrygget kaffe, er at sørge for, at kaffen er malet fint, at kaffepulveret ligger ligeligt fordelt i dit filter, samt at vandet hældes korrekt ud over kaffen.
God fornøjelse.